Alapkezelő

A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. 100 százalékos állami tulajdonban lévő gazdasági társaság, amelynek megbízott vagyonkezelője a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az alapkezelő teljes jogú tagja a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesületnek (HVCA).

Az Alapkezelő első tőkealapját, a Széchenyi Tőkebefektetési Alapot (SZTA) 2011-ben indította el a hazai kkv-k támogatására. Azóta már négy további tőkealapot hozott létre a kis- és középvállalkozások fejlesztésére. Jelenlegi tőkeprogramjain keresztül összesen közel 71 milliárd forint tőkekerettel gazdálkodik, amely összeget elsősorban a hazai kis- és középvállalkozások fejlesztése, valamint hosszú távú növekedési pályára állítása céljából fekteti be bővülési potenciállal rendelkező cégekbe.

Az Alapkezelő a tőkealapokon keresztül a tőkeinjekció mellett stratégiai szintű üzleti-pénzügyi tanácsadási szolgáltatással is segíti a portfóliócégek növekedését, termékfejlesztését, piaci terjeszkedését, exporttevékenységét, munkahely-teremtési céljait, illetve strukturális átalakulását.

 

A Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. aktív tőkealapjai:

Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA)

Irinyi Kockázati Tőkealapok

Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealap

Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap

További információk az Alapkezelőről a szervezet honlapján érhetők el.